Flytta – planera i tid

Att flytta till ett helt nytt hem är nånting som många drömmer om. Däremot själva flytten är det nog inte många som ser fram emot, men den måste göras. För att själva processen för flytten ska bli så smidig som möjligt är det viktigt att börja i tid. Genom detta sparar du mycket tid, onödig stress och eventuella efterföljande komplikationer. I denna artikel ska vi gå igenom processen till flyttdagen och ge tips på hur du bäst ska gå tillväga för en så smidig flytt som möjligt.

Flytta – att göra 3-1 månader innan flyttdagenHjälper till med flytten

Vanligtvis brukar prenumerationer av olika slag ha en uppsägningstid på tre månader, som exempelvis parkering, bredband med mera. Är det prenumerationer som du inte kan ta med till det nya hushållet? Om inte, så är det bra att tre månader innan flytten säga upp prenumerationerna så att du slipper dubbla kostnader. När det närmar sig två månader innan flytten är det bra att börja med grovgörat. Detta kan innefattas av att rensa i vind, förråd, källare eller dylikt. När du ändå är igång med rensningen kan du fundera på vad du ska ta med och vad du vill göra dig av med. Exempelvis är det ingen dum ide att sälja sånt som du vill bli av med. Utöver det kan du välja att ge bort dem eller slänga sakerna. När det återstår en månad till flytten så är det dags att beställa flytthjälp. Det blir snabbt fullbokat och därför är det bra att vara ute i god tid. Ett tips är att gå in på flyttkonsumenter.se där de tipsar om flyttfirmor som är bra och vice versa. Se till att beställa flyttkartonger, bubbelplast och dylikt. Hellre för mycket av exempelvis flyttkartonger än för lite för att vara “safe” och slippa flyttkartonger som är överfulla som riskerar att gå sönder.

Flytta – att göra två veckor innan flyttdagen

När det återstår två veckor så kan du börja packa allt som går i flyttkartonger. Lätta saker som kuddar och dylikt kan du använda stora svarta sopsäckar till. En vecka innan flyttdagen kan du göra en adressändring via adressandring.se. Du kan även börja packa saker som du klarar dig utan, som exempelvis kläder, tavlor med mera. Mattor och madrasser kan rullas ihop och tejpas fast. De sista tre dagarna innan flyttdagen kan du packa ner allt porslin, gardiner och dylikt. Dessutom rengöra skåp och hyllor. Glas och porslin ska packas varsamt med papper runt och inuti dem. Dagen före flytten kan du packa ner allt som du anser är nödvändigt i början till det nya hushållet. Har du en resväska är det ett bra tips att använda sig av den. Se till att du har alla nycklar till förfogande. När flyttdagen vankas så se till att ge plats åt flyttbilen utanför ditt hem. Ha nycklarna redo till det nya hushållet och tveka inte att fråga flyttexperter i onsala om saker som du undrar över.